Meny
Napolitanska pizzor
Vad är det? Till napolitanska pizzor så använder man ett Tipo 00-mjöl som har helt andra egenskaper än det mjöl som man använder till ”svenska pizzerior” Tipo 00-mjölet är mycket starkare än det svenska pizzamjölet och absorberar mer vatten samt klarar av att bakas i högre temperaturer. Mjölet finns att köpa hos några få italiensk grossister men det blir ofta returnerat av pizzeriaägare och anledningen som ges är ”det går inte och baka med det här mjölet”. Det går definitivt att baka med det här mjölet, men det krävs kunskap. När vi gör våran deg tar vi hänsyn till temperaturen på mjölet vilket är avgörande, även temperaturen på vattnet en annan viktig faktor samt årstiden, lite mer jäst på vintern än på sommaren.
Vi låter också vår deg kalljäsa i 24 timmar innan vi bakar den. Degen blir lättare för kroppen att smälta och mer skonsamt för magen än vanlig deg, vilket innebär att du inte kommer känna dig det minsta svullen när du ätit pizza hos oss.. En annan viktig del är tillredningen av degen och här spelar det stor roll hur länge degen “går” i degblandare, när man tillsätter salt samt hastigheten på degblandaren. Avgörande är också temperaturen i ugnen, vi bakar våra pizzor på ca 450 grader så pizzorna är färdiga efter ca 90 sekunder. Tomaterna till tomatsåsen är alltid på en napolitansk pizza San Marzano-tomater, dessa söta tomater växer i Neapelområdet, när vi får våra San Marzano-tomater (kallas Ferrari-tomater) så passerar vi dom för att bli av med skal och kärnor för det är i kärnorna beskan sitter.
Karakteristiskt för den napolitanska pizzan är den tjockare kanten (ca 2 cm) som är lite bränd, vi har alltså inte glömt din pizza i ugnen 🙂
Vår deg väger 250-260gr. Traditionella pizzerior väger c:a 150-160g.
Smaklig pizza önskar vi på Bar Vinci!
• ALLA PIZZOR GÅR ATT FÅ GLUTENFRIA OCH MED VEGANOST +30:-
• Vi DELAR GÄRNA ER PIZZA PÅ 2 TALLRIKAR +25:-
NAPOLITANSK PIZZA |
AVHÄMTNING |
MARGHERITA tomatsås, fior di latte, basilika, olivolja |
100:- / 130:- |
NAPOLITANA tomatsås, fior di latte, sardeller, liguriska oliver , kapris VITLÖK, origano |
120:- / 150:- |
BAR VINCI tomatsås, fior di latte, paprika, zucchini, aubergine, portabello, kronärtskocka, sparris, oliver |
120:- / 150:- |
PARMA tomatsås, fior di late, parmaskinka, buffelmozzarella, pomodorini, ruccola, rostade pinjenötter, äpplebalsamico |
130:- / 160:- |
FORMAGGIO DI CAPRA tomatsås, fior di late, getost, päron, saltrostade valnötter, honung |
130:- / 160:- |
LÖJROM PIZZA buffelmozzarella, löjrom, cremé fraiche, rödlök, dill, riven citron |
150:- / 180:- |
SALAMI fior di latte, salami , rödlök, pancetta, persilja piri-piri |
120:- / 150:- |
FRUTTI DI MARE Crème fraiche, fior di latte, handskalade räkor, gröna musslor, vitlök, dill, riven citron |
140:- / 170:- |
BIANCO FUNGHI (Nyhet) Crème fraiche, fior di latte, kantareller, rökt hjort, pepparrotskräm, rårörda lingon, hyvlad parmesan |
150:- / 180:- |
DESSERT PIZZA (1-2 personer) Mascarpone, Nutella, hasselnötter, bär, vaniljglass |
110:- / 140:- |
MENY
CARPACCIO PÅ OXFILÉ olivolja, parmesan, ruccola, tryffelkräm, soltorkad tomat |
140:- |
CAPRESSE körsbärstomater, mozarella di bufala, basilika, olivolja, lagrad balsamico |
140:- |
CHARK- & OSTBRICKA (1-2 personer) oliver, dadlar, druvor, tryffelhonung, grissini |
180:- |
Focaccia all a´glio (1-2 personer) vitlöksbröd, fior di latte, pesto |
130:- |
PASTA
LASAGNE AL FORNO DI COSTOLETTE | 160:- |
RAVIOLI ricotta, spenat, pesto, parmesan, basilika, pomodorini, handskalade räkor |
160:- |
PASTA PAPPARDELLE Parmaskinka, scharlottenlök, portabello, mascarpone,, vitt vin, persilja, tryffel, parmesan |
160:- |
DESSERT
TIRAMISU bär, frukt |
69:- |
ESPRESSO PANNACOTTA rostade mandelflingor, bär |
69:- |
AFFOGATO AL CAFFÈ italiensk vaniljglass toppas med espresso |
59:- |
VEGANSK BROWNIE dadlar, nötter, bär |
69:- |
KAFFE FRÅN MONTERIVA
Bryggkaffe | 28.- |
Espresso | 34:- |
Caffe latte | 36:- |
Cappuccino | 36:- |
Te (kanna 1-2 personer) | 36:- |
RÖTT VIN
Ventiterre (Husets)
Italien, Montepulciano D’abruzzo Fruktig smak med inslag av fat, bär och örter. Passar till smakrika pastarätter som vår ravioli
|
Glas 72:- / Flaska 320:- |
Antonio Facchin
Italien, Cabernet Franc, ett lätt rödvin som passar utmärkt till chark och ost |
Glas 80:- / Flaska 400:- |
Zonin Ripasso
Italien Valpolicella, Ripasso, frisk syra och intensiv fruktighet som passar lika bra till både oxfilé carpaccio och lagrade ostar |
Flaska 530:- |
Lambrusco
Rött mousserande. Italien, Lambrusco di Sorbara. Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av hallon, körsbär, persika och färska örter. |
Glas 80:- / Flaska 400:- |
Montemassi le Focaie
Italien Toscana, Sangiovese och cabernet sauvignon, fruktig med inslag av bär och rostat kaffe passar utmärkt till våra pastarätter |
Flaska 380:- |
Ventierre
Italien, Nero D’avola och merlot, fylligt och bärigt vin med kryddig smak som passar till lagrade ostar och vår lasagne |
Flaska 290:- |
Montemassi Governo
Italien Toscana, Sangiovese Canaiolo och Colorino, generös och fyllig smak med mörka körsbär, choklad och kryddor
|
Flaska 360:- |
Altemura Àpulo
Italien, Primitivo och negroamaro, torr och rund smak med kryddiga inslag som funkar bra till de flesta av våra pizzor |
Flaska 370:- |
Borgo dei posseri p Paradis
Italien, Pinot noir, lättare vin med balanserad syra som passar perfekt både till pasta och pizza |
Flaska 625:- |
ROSÈ VIN
Husets rosé Husets rosé ändras efter säsong. |
Glas 65:- / Flaska 260:- |
Antonio Facchin Italien, Pinot Grigio, krispigt och lätt vin med karaktäristisk eftersmak som går bra ihop med både lättare rätter och desserter |
Glas 80:- / Flaska 400:- |
VITT VIN
Ventierre (Husets) Italien, Insolia och Chardonnay, fruktigt vin med ett friskt avslut. Perfekt start till middagen eller tillsammans med vår löjromspizza |
Glas 72:- / Flaska 320:- |
Antonio Facchin Italien, Pinot Grigio, krispigt och lätt vin med karaktäristisk eftersmak som går bra ihop med både lättare rätter och desserter |
Glas 80:- / Flaska 400:- |
Borgo dei Posseri Q Quaron Italien, müller-thurgau, sötare vin med komplex smak och en hint av citrus som passar till kryddig mat med skaldjur eller olika grönsaker |
Flaska 625:- |
Aquilis Ca Bolani Italien, Sauvignon Blanc, inslag av päron och krusbär med en lång eftersmak gör att det passar utmärkt till vegetariska rätter med olika grönsaker och vit fisk |
Flaska 625:- |
Montemassi Calasole Vermentino Italien Toscana, Maremma Toscana DOC, fruktigt vin med toner av honungsmelon, lime och örter vars friskhet gör att det passar bra till skaldjur och vit fisk |
Flaska –380: |
PROSECCO
Zonin Italien, Glera, torr med nötiga toner och ett friskt avslut, idealisk som apéritif men passar även till lättare rätter |
Glas 80:- / Flaska 400:- |
Antonio facchin prosecco Italien, Glera. Ett friskt vin med fruktig och blommig doft, sötaktigt och välbalanserad smak. |
Glas 80:- / Flaska 400:- |
APRETIF
Aperol Spritz | 104:- |
Bellini | 104:- |
Negroni | 104:- |
AVEC
Grappa (4cl) | 104:- |
Cognac (4cl) | 104:- |
Limoncello (4cl) | 94:- |
Campari (4cl) | 94:- |
Amaretto (4cl) | 94:- |
KAFFE FRÅN MONTERIVA
Bryggkaffe | 28:- |
Espresso | 34:- |
Caffe Latte | 36:- |
Cappuccino | 36:- |
Te | 36:- |
KAFFEDRINKAR
Irish Coffee (4cl) | 104:- |
Kaffe Karlsson (4cl) | 104:- |
ÖL
Angelo Poretti (fat 40cl) | 64:- |
Falcon (fat 40cl) | 54:- |
Staropramen (flaska 33cl) | 59:- |
Kronenbourg lager (flaska 33cl) | 54:- |
Kronenbourg blanc (flaska 33cl) | 56:- |
Carlsberg Hof (flaska 33cl) | 52:- |
Brooklyn east ipa (flaska 33cl) | 59:- |
Brooklyn lager (flaska 33cl) | 59:- |
Grimbergen blond (flaska 33cl) | 62:- |
Celia glutenfri (flaska 33cl) | 59:- |
Erdinger hefe (flaska 50cl) | 79:- |
Peroni red (flaska 66cl) | 79:- |
Birra Menabrea (flaska 66cl) | 79:- |
CIDER
Somersby: Päron (33cl) | 58:- |
Somersby: Sparkling Rosé (33cl) | 58:- |
DRYCK |
Coca Cola | 30:- |
Coca Cola Zero | 30:- |
Fanta | 30:- |
Sprite | 30:- |
Juice | 30:- |
San Pellegrino | 30:- |
San Pellegrino Limonata | 30:- |
ALKOHOLFRITT
Carlsberg | 39:- |
Eriksberg | 39:- |
Mojito | 55:- |
Rött vin (Opia, Carbernet Sauvignon) | 45:- |
Vitt vin (Opia, Chardonnay) | 45:- |
Bubbel (Opia, Chardonnay) | 47:- |